Ondernemen is niet moeilijk, als je weet hoe het werkt
Lees verder voor mijn persoonlijke verhaal…

 

Voordat ik ondernemer werd heb ik 15 jaar als Executive Assistant gewerkt bij verschillende corporates, de laatste jaren op de Zuidas in Amsterdam. Hard werken vond ik nooit een issue, tot ik zwanger werd.

Plotseling werden vrijheid en flexibiliteit ontzettend belangrijk. Ik wilde m’n leven op een andere manier inrichten. Dat ondernemerschap het antwoord zou zijn, had ik nooit kunnen bedenken.

Midden in mijn grootste persoonlijke crisis ooit, startte ik mijn reis als ondernemer. Ik, die waarde hecht aan zekerheid, voorspelbaarheid en een hekel heb aan sales. Dit leek me geen beste basis voor ondernemerschap, maar niets blijkt minder waar.

Nog voordat mijn baan in loondienst ten einde kwam had ik mijn eerst grote klant.

Twee maanden later kwam er nog een geweldige klant bij en verdiende ik meer dan in loondienst, terwijl ik minder hard werkte. I know…. sounds too good to be true, niet?

Dat is het dus niet. Als ik het kan, kun jij het zeker ook. Ik ben daar van overtuigd… Als jij het verlangen voelt om voor jezelf te beginnen, gun jezelf dan deze prachtige reis.

Spreek je droom eens hardop uit en kijk wat er gebeurt.

Je zal mij niet horen zeggen dat ondernemen makkelijk is, wél dat het je leven zoveel mooier kan maken en daar wil ik je bij helpen.

Mijn missie is om vrouwen te begeleiden op weg naar een succesvol bedrijf. Dat je durft te kiezen voor vrijheid en daarmee ook voor jezelf.

Als Executive Assistant genoot ik ervan om op strategisch niveau mee te denken met mijn managers. Guess what? Dit komt me nu heel goed van pas. Ik ben gewend om me in te leven in jouw situatie, de kansen maar ook de valkuilen te zien. Ik kan je ondersteunen en bijsturen waar nodig. Ik zie jouw potentieel en de toekomstige ondernemer in jou.

Als je kiest voor ondernemerschap zijn er een aantal “wetten”. Sommige tactieken werken wel, anderen niet. Jij hoef hierin het wiel niet zelf uit te vinden. Ik help je om al je zaakjes op orde te brengen en vol vertrouwen te starten als zelfstandig ondernemer

” If you always do what you always did, you will always get what you always got  ” 

-Einstein-

Hieronder nog enkele nice-to-know-facts over mij: 

 Dankbaar ben ik voor de drie geweldige boys die mijn leven verrijken. Johan en ik zijn inmiddels 10 jaar samen. Waarin we (cliché-alert!!!) ontzettend veel mooie momenten hebben mogen meemaken, maar uiteraard ook een aantal flinke dieptepunten.
Gezegend zijn wij met onze twee zoontjes; Jip (6) en  Beau (4). Deze boys laten mij iedere dag weer zien waar het leven om draait. Het is dankzij deze drie, dat ik keuzes heb gemaakt die ik vroeger nooit had durven maken.

Tot mijn 19e woonde ik in een ieniemienie klein dorpje in Limburg, Oirsbeek. Om vervolgens te gaan studeren in Maastricht, voelde écht als een enorme stap. Na die periode durfde ik weer een beetje verder de wijde wereld in te trekken en kwam ik in Amsterdam terecht. Inmiddels woon ik hier 15 jaar en ben ik iedere dag dankbaar, dat we hier kunnen blijven wonen met onze twee zoontjes. Je ziet zoveel gezinnen de stad uit trekken. Gelukkig hebben we een jaren 30 huis met tuin, waar we helemaal happy mee zijn.

Sinds ik mijn ondernemersavontuur ben gestart heb ik er een verslaving bij gekregen: ik verslind alles wat te maken heeft met ondernemen, mindset en persoonlijke ontwikkeling. Boeken, podcasts, online trainingen… Er zit geen rem op. Het allerliefste maak ik een lange wandeling door de stad en luister ik ondertussen naar een podcast of luisterboek. ZAAALIG!

Vrijheid vind ik het belangrijkste wat er is. Zowel in mijn hoofd als in de praktische uitvoering. Je moet kunnen zijn wie je wilt! Dat geldt voor mijzelf, mijn omgeving en uiteraard voor mijn klanten. Ik ben open-minded, schrik nergens voor terug en vind het belangrijk dat jij de vrijheid voelt om alles te kunnen zeggen wat je denkt of voelt.

Wat je nog niet wist van mij:

 

  • Johan is 10 jaar jonger dan ik. Hij was 21 en ik 31 toen we elkaar leerde kennen bij Cafe Nol in Amsterdam.
  • Vroeger was ik een “taal-nazi” in hart en nieren. Sinds ik kinderen heb is daar niks meer van over. Ik vergeet soms zelfs hoe ik de naam van m’n jongste kind (Beau) spel.
  • Ik heb in 2005 mijn ogen laten laseren.
  • Tot mijn 30e had ik geblondeerd haar.
  • Oh ja… En rookte ik nog een pakje mentholsigaretten per dag.
  • Ik ben een podcast-junkie. Dagelijks verslind ik meerdere podcasts. I just love it. Zelf heb ik ook een posdcast: “Business Talk” die kun je hier luisteren.
  • Net zo gek ben ik op concerten, festivals en alles wat met goede (en foute!) muziek te maken heeft. Karaoke valt ook hieronder en ik hoop voor jou dat je dat nooit hoeft mee te maken met mij (sound off!!).

” You become what you believe ” 

-Oprah Winfrey-

✔ Wil jij af van je leven in loondienst?

✔ Kun je niet wachten om zelf aan het roer van je carrière te staan? 

✔ Wil je je talenten optimaal benutten?

✔ Ben je toe aan meer persoonlijke ontwikkeling?

✔ Verlang je naar rust in je leven?

✔ Vind jij het spannend om het alleen te doen en gun jij jezelf hulp in dit proces? 

We kunnen alleen ambitieuze resultaten behalen als we beiden het gevoel hebben een goede match te zijn. 

Ontdekken of een samenwerking er in zit? Plan hieronder een matchcall. 

” Every day you have the power to choose  ” 

-Michelle Obama-

Contact

 Info@sandramanders.nl

☏ 06-15331376

Luister hier mijn Podcast:
Podcast